سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقش مشاوره تحصیلی در موفقیت دانش آموزان

نقش مشاوره تحصیلی در موفقیت دانش آموزان

 

مشاوره تحصیلی نقش مهمی در موفقیت یا شکست دانش آموزان و دانشجویان در مسیر تحصیلی و شغلی خود ایفا می کند به همین علت مشاور تحصیلی از اهمیت بسیار بالایی در نزد والدین و فرزندانشان برخوردار است. بطور کلی وظیفه مشاور تحصیلی عبارت است از: هدایت تحصیلی، آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری، حل مشکل افت تحصیلی، استرس و اضطراب امتحانات، رفع رفتارهای نابهنجار، ارائه راهکار برای حل مشکلات روحی و روانی و در نهایت هموار کردن مسیر دانش آموزان برای موفقیت در تحصیلات به ویژه قبولی در رشته مورد علاقه و دانشگاه های خوب کشور

چرا مشاوره تحصیلی داشته باشیم؟

مشاوره تحصیلی خوب با شناسایی نقاط ضعف و قوت دانش آموزان به آن ها را برای استفاده هرچه بهتر از توانایی های خود کمک می کند. او همچنین با آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری، روش های برنامه ریزی درسی، ارائه راهکارهایی برای غلبه بر افت تحصیلی، استرس و اضطراب امتحانات و حتی کمک به انجام یک انتخاب رشته صحیح و منطقی، زمینه لازم برای موفقیت تحصیلی و شغلی دانش آموزان و حتی دانشجویان را فراهم می سازد.

 

برخی از دانش آموزان به خاطر شرایط ویژه‌ای که دارند بیشتر در معرض افت تحصیلی هستند، بررسی ها نشان می دهد افت تحصیلی به عوامل بیرونی مثل خانواده، مدرسه و ... مربوط می‌شود، همچنین برخی از علل ها، فردی هستند مثل انگیزه خود دانش آموز، عدم آشنایی با روش های مطالعه و برنامه ریزی، علایق و استعدادها و غیره.داشتن یک مشاوره تحصیلی خوب برای این دسته از دانش آموزان نقش بسیار کلیدی ایفا می کند، او در جریان مشاوره تحصیلی علت افت ها و شکست های دانش آموزان را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی را ارائه می دهد.

بررسی وظایف مشاوره تحصیلی

بطور کلی مشاورین تحصیلی و کنکور یکسری وظایف را بر عهده دارند. یکی از این وظایف شناسایی استعداد های دانش آموزان و دانشجویان و هدایت آن ها به مسیر درست است که می توان گفت یکی از اصلی ترین وظایف مشاورین تحصیلی است. مشاور تحصیلی  با آموزش مهارت های تحصیلی و ارائه راهکار های مناسب، باعث جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان می شود. مشاور تحصیلی به دانش آموزان کمک می کند تا بهترین و مناسب ترین انتخاب رشته تحصیلی را داشته باشند.

 

آموزش شیوه های درست مطالعه، یادگیری، یادداشت برداری، خلاصه نویسی و پاسخگویی به سوالات تشریحی و تستی، یکی دیگر از وظایف مشاور تحصیلی است. والدین می توانند برای شناسایی دقیق تر توانایی های فرزندشان و فراهم نمودن بستر مناسب برای رشد و شکوفایی آن ها، از راهنمایی های مشاور تحصیلی بهره مند شوند. دانش آموزانی مشکل تمرکز دارند و می خواهند میزان بی دقتی خود را کاهش دهند و حافظه خود را تقویت کنند، داشتن یک مشاور تحصیلی می توانند کمک بسیار زیادی به آنها کند.

یکی دیگر از وظایف مشاور تحصیلی آموزش مهارت های آزمون دادن شامل شیوه صحیح آمادگی برای هر آزمون، مدیریت استرس و اضطراب امتحان، نحوه مدیریت زمان است. یک مشاوره تحصیلی با بالا بردن انگیزه و اعتماد به نفس دانش آموزان می تواند مسیر موفقیت آن ها را هموارتر کند.